Capacitățile sistemelor Walterwerk Kiel GmbH & Co. KG sunt în continuă creștere și, în funcție de mărimea mașinii, variază de la 3.000 la 19.000 de napolitane standard pe oră.
Procesul de coacere a unei napolitane standard pentru producția industrială de înghețată este întotdeauna același: aceasta este coaptă plat în cuptor, alimentată la o stație de împachetare și rulată în timp ce este încă caldă. Apoi este transportată la turnul de răcire cu ajutorul unei benzi transportoare înainte de a fi învelită într-un con de hârtie în zona de ambalare. Abia apoi este umplut cu înghețată. Introducerea unui singur cornet este garantată, altfel vor exista probleme cu umplerea. Cu dimensiuni diferite ale conurilor de hârtie, sistemul trebuie reglat din nou și din nou.
Și tocmai în această secțiune, zona de ambalare pentru separarea și alimentarea pungilor de hârtie pentru înghețată, sunt utilizați rulmenți liniari. Acestea garantează ajustarea formatului în stația de separare și trebuie să îndeplinească cerințe ridicate: De exemplu, funcționarea în sistem este uneori caracterizată de niveluri ridicate de umiditate și gaze de eșapament. În plus, se înregistrează uneori temperaturi de aproximativ 50°C, în combinație cu praful omniprezent și lipicios al napolitanelor. Zahărul și o parte din sarea utilizată sunt extrem de abrazive. Iar o soluție de zahăr utilizată în echipamentul de lipire, care, de asemenea, lipește conul și placheta împreună, nu trebuie să afecteze procesul de separare, în ciuda posibilității de stropire. În aceste condiții, toate componentele mașinii trebuie să funcționeze fără probleme în trei schimburi, șapte zile pe săptămână, pentru a garanta clienților naționali și internaționali timpi de oprire fără probleme și intervale de service reduse la minimum.
Datorită cerințelor ridicate ale târgului, o soluție completă complet personalizată dintr-o singură sursă a fost o prioritate pentru Walterwerk Kiel.