Persoana mea de contact
Hennlich S.R.L

Str. Timotei Cipariu, Nr.5-7

310213 Arad

+40 257 211021
+40 257 211021

Dovedit, predictibil, testat - laboratorul nostru de testare

„plastics for longer life®” - materialele igus® sunt fabricate în conformitate cu acest principiu orientativ. Produsele noastre sunt proiectate cu mare pasiune pentru a prelungi durata de viață a mașinilor și aplicațiilor, a elimina întreținerea și a reduce costurile. Pentru inginerii noștri, calitatea și siguranța pieselor de prelucrat, de ex. rezistența și durata de viață a acestora, este un criteriu important în dezvoltare. Pentru aceasta, operăm cel mai mare laborator de testare din industrie, din punct de vedere al suprafeței, și efectuăm cel mai mare număr de teste de produs și proceduri de testare.

Ce se testează?

Facilitățile noastre pentru testarea aplicațiilor și materialelor acoperă un total de 3.800m². Fiecare sector de afaceri are propriul laborator de testare, cu toate acestea testăm unele produse împreună într-o singură zonă. De exemplu, 1.500m² este dedicat testării cablurilor chainflex din propriile noastre portcabluri. Pentru curse deosebit de lungi, avem disponibil 2.000m² de spațiu în aer liber. Lagărele de alunecare iglidur, lagărele liniare drylin și componentele noastre pentru automatizări cu costuri reduse sunt testate pe o suprafață de peste 300m². Acestea din urmă sunt testate în condiții reale.

Pentru a putea dezvolta mai repede noi produse compatibile cu camere cu atmosferă controlată, operăm propriul nostru laborator pentru camere cu atmosferă controlată cu un sistem pentru camere cu atmosferă controlată ISO clasa 1 în cooperare cu Fraunhofer IPA. O zonă de testare în aer liber, un laborator pentru teste de zgomot și camera cu atmosferă controlată la -40°C completează zona de testare. Pentru a obține condiții realiste maxime, testăm și aplicațiile clienților și efectuăm teste din industrie.

Ce se întâmplă cu datele de testare?

Utilizarea datelor obținute din laboratorul de testare cu diferite metode de testare nu se oprește nici după dezvoltare. Este clar că acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea nouă și ulterioară a materialelor și produselor noastre. Cu toate acestea, clienții noștri au și avantajul de a putea accesa experiența noastră, rezultatele testelor și tehnologia materialelor care s-au dezvoltat pe baza acestora, într-o formă procesată: pe web, igus oferă numeroase instrumente gratuite pentru a vă ajuta să alegeți și să cumpărați produsele potrivite:

Testare în laboratorul de testare și instrumente online igus
Test de curse lungi în aer liber
Dr.-Ing. Ralf Selzer, Șef departament cercetare și dezvoltare lagăre de alunecare la igus

Câte teste se efectuează în laboratorul de testare?

Anual, la numeroasele instalații de testare se efectuează un număr mare de teste și examinări de materiale:

  • Din peste 15.000 de teste, aproximativ 4.000 pentru portcabluri și chainflex și aproximativ 11.000 pentru dry-tech (rotație, pivotare, liniare, cădere, încălzire, sub   apă etc.)
  • 450 de platforme de testare pentru lagăre
  • 10 miliarde de cicluri de portcablu
  • 3.500 de cabluri testate
  • 400 de examinări specifice clientului

Ce sunt tribo-polimerii?

Tribologia este știința frecării și a uzurii. Materialele plastice optimizate tribologic sunt cele care prezintă un comportament minim de frecare și rate de uzură scăzute. Polimerii de bază, lubrifianții solizi și armăturile sunt combinate în produsele noastre dry-tech, astfel încât lagărele, spre deosebire de cele din metal, să nu necesite lubrifiere suplimentară, toate caracteristicile dorite sunt îndeplinite și apare doar cea mai mică frecare, generare de căldură și abraziune." - Dr.-Ing. Ralf Selzer, Șef departament cercetare și dezvoltare lagăre de alunecare


Tribologia stă la baza conceptului nostru pentru motion plastics


Utilizarea de materiale rezistente la uzură și a componentelor fără întreținere nu numai că economisește bani, dar reduce și riscul de defectare din cauza uzurii a echipamentelor sau lucrările de întreținere extinse. igus a dobândit un know-how considerabil în tribologie și o cantitate mare de date în laboratorul de testare – cele mai bune condiții pentru toți inginerii mecanici. Motivul: mașinile de astăzi sunt adesea utilizate la maxim prin funcționarea în trei schimburi. În lumina provocărilor în creștere, căutarea componentei optimizate din punct de vedere tribologic înseamnă timp bine folosit pentru fiecare inginer mecanic.  


Diferitele zone ale laboratorului de testare igus

Lagăre de alunecare iglidur

Platformă de testare lagăre de alimentare

Portcabluri pentru alimentări cu energie

Platformă de testare portcabluri

Automatizări cu costuri reduse robolink

Platformă de testare robolink

... în funcție de zona de aplicare

Laborator pentru camere cu atmosferă controlată

e-skin în laboratorul pentru camere cu atmosferă controlată

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.