Vă rugăm să alegeți locația de livrare

Selectarea paginii țării/regiunii poate influența diferiți factori, cum ar fi prețul, opțiunile de expediere și disponibilitatea produselor.
Persoana mea de contact
Hennlich S.R.L

Str. Timotei Cipariu, Nr.5-7

310213 Arad

+40 257 211021
+40 257 211021
RO(RO)

Dovedit, predictibil, testat - laboratorul nostru de testare

Materialele sunt fabricate de igus în conformitate cu motto-ul „Tech up, Cost down”. Produsele noastre sunt proiectate cu mare pasiune pentru a prelungi durata de viață a mașinilor și aplicațiilor, a elimina întreținerea și a reduce costurile. Pentru inginerii noștri, calitatea și siguranța pieselor, adică rezistența și durata de viață a acestora, reprezintă un criteriu important în dezvoltare. Fiecare produs igus este testat amănunțit înainte de a fi disponibil pentru vânzare. În acest scop, operăm propriul nostru laborator de testare din 1985. Nu numai că este cel mai mare laborator de testare pentru tribopolimeri din industrie în ceea ce privește suprafața, dar efectuează și cel mai mare număr de teste de produse și proceduri de testare.

Ce se testează?

Facilitățile noastre pentru testarea aplicațiilor și materialelor acoperă un total de 3.800m². Fiecare sector de afaceri are propriul laborator de testare, cu toate acestea testăm unele produse împreună într-o singură zonă. De exemplu, 1.500m² este dedicat testării cablurilor chainflex din propriile noastre portcabluri. Pentru curse deosebit de lungi, avem disponibil 2.000m² de spațiu în aer liber. Lagărele de alunecare iglidur, lagărele liniare drylin și componentele noastre pentru automatizări cu costuri reduse sunt testate pe o suprafață de peste 300m². Acestea din urmă sunt testate în condiții reale.

Pentru a putea dezvolta mai repede noi produse compatibile cu camere cu atmosferă controlată, operăm propriul nostru laborator pentru camere cu atmosferă controlată cu un sistem pentru camere cu atmosferă controlată ISO clasa 1 în cooperare cu Fraunhofer IPA. O zonă de testare în aer liber, un laborator pentru teste de zgomot și camera cu atmosferă controlată la -40°C completează zona de testare. Pentru a obține condiții realiste maxime, testăm și aplicațiile clienților și efectuăm teste din industrie.

Ce se întâmplă cu datele de testare?

Utilizarea datelor de testare nu se oprește după dezvoltare. Dezvoltăm instrumente online inovatoare din 2001 și componente smart plastics cu senzori din 2016, ținând cont de baza de date a rezultatelor laboratorului nostru de testare. Cu aceste instrumente online, eficiența economică și siguranța produselor noastre pot fi determinate rapid și foarte ușor online la orice oră. Acest lucru înseamnă un grad ridicat de transparență pentru clienții noștri, permițându-le să găsească cea mai rentabilă și funcțională soluție la problema lor. Peste 40 de instrumente vă sunt disponibile gratuit.
Testare în laboratorul de testare și instrumente online igus
Test de curse lungi în aer liber
Dr.-Ing. Ralf Selzer, Șef departament cercetare și dezvoltare lagăre de alunecare la igus

Câte teste se efectuează în laboratorul de testare?

Anual, la numeroasele instalații de testare se efectuează un număr mare de teste și examinări de materiale:

  • Din peste 15.000 de teste, aproximativ 4.000 pentru portcabluri și chainflex și aproximativ 11.000 pentru dry-tech (rotație, pivotare, liniare, cădere, încălzire, sub   apă etc.)
  • 450 de platforme de testare pentru lagăre
  • 10 miliarde de cicluri de portcablu
  • 3.500 de cabluri testate
  • 400 de examinări specifice clientului

Ce sunt tribo-polimerii?

Tribologia este știința frecării și a uzurii. Materialele plastice optimizate tribologic sunt cele care prezintă un comportament minim de frecare și rate de uzură scăzute. Polimerii de bază, lubrifianții solizi și armăturile sunt combinate în produsele noastre dry-tech, astfel încât lagărele, spre deosebire de cele din metal, să nu necesite lubrifiere suplimentară, toate caracteristicile dorite sunt îndeplinite și apare doar cea mai mică frecare, generare de căldură și abraziune." - Dr.-Ing. Ralf Selzer, Șef departament cercetare și dezvoltare lagăre de alunecare

Tribologia stă la baza conceptului nostru pentru motion plastics


Utilizarea de materiale rezistente la uzură și a componentelor fără întreținere nu numai că economisește bani, dar reduce și riscul de defectare din cauza uzurii a echipamentelor sau lucrările de întreținere extinse. igus a dobândit un know-how considerabil în tribologie și o cantitate mare de date în laboratorul de testare – cele mai bune condiții pentru toți inginerii mecanici. Motivul: mașinile de astăzi sunt adesea utilizate la maxim prin funcționarea în trei schimburi. În lumina provocărilor în creștere, căutarea componentei optimizate din punct de vedere tribologic înseamnă timp bine folosit pentru fiecare inginer mecanic.  

Diferitele zone ale laboratorului de testare igus

Lagăre de alunecare iglidur

Platformă de testare lagăre de alimentare

Portcabluri pentru alimentări cu energie

Platformă de testare portcabluri

Cabluri chainflex

Platformă de testare cabluri

Automatizări cu costuri reduse robolink

Platformă de testare robolink

... în funcție de zona de aplicare

Laborator pentru camere cu atmosferă controlată

e-skin în laboratorul pentru camere cu atmosferă controlată


Termenii "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "lanțuri pentru macarale", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", quot;e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus îmbunătățește ceea ce mișcă", 73quot;igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL" , "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "când se mișcă, igus îmbunătățește", "xirodur", "xiros" și "yes" sunt mărci comerciale protejate legal de igus® GmbH/ Cologne în Republica Federală Germania și, după caz, în unele țări străine. Aceasta este o listă neexhaustivă de mărci comerciale (de ex. cereri de mărci comerciale în curs de soluționare sau mărci comerciale înregistrate) ale igus GmbH sau ale companiilor afiliate igus în Germania, Uniunea Europeană, SUA și/sau alte țări sau jurisdicții.

igus® GmbH subliniază faptul că nu vinde produse ale companiilor Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber și toți ceilalți producători de elemente de acționare menționați pe acest site web. Produsele oferite de igus® sunt cele ale igus® GmbH