Persoana mea de contact
Hennlich S.R.L

Str. Timotei Cipariu, Nr.5-7

310213 Arad

+40 257 211021
+40 257 211021

igus® investește în reciclarea chimică a Mura Technology Limited


Tehnologia HydroPRS recapătă resursele din deșeurile de plastic în 20 de minute

În fiecare an, opt milioane de tone de plastic ajung în oceanele lumii. Aceste resurse pierdute valorează aproximativ 80 de miliarde de dolari SUA. Problema: până în prezent, cea mai mare parte din plastic a fost incinerată și doar 14% a fost reciclată. În întreaga lume, întotdeauna rămân deșeuri mixte. În cazul materialelor plastice non-tehnice, este de 100 până la 1.000 de ori cantitatea. Aici, reciclarea chimică a Mura Technology Limited oferă soluții noi.
 
Hydrothermal Plastic Recycling Solution (HydroPRS) a fost dezvoltată în 2007 și testată într-o fabrică pilot din Australia de peste zece ani. Cu HydroPRS, deșeurile de plastic care anterior erau imposibil de reciclat pot fi transformate în petrol în 20 de minute; aceasta este mai eficientă din punct de vedere al resurselor decât extragerea combustibililor fosili din pământ. Numai apă, temperaturi ridicate și presiune se utilizează pentru a separa celulele și a le uni din nou. O singură fabrică poate prelucra 20.000 de tone de plastic pe an și poate reduce producția de CO2 cu 28.180 de tone. Aceasta corespunde consumului anual pentru 5.983 de mașini sau necesarului anual de energie pentru 4.914 de gospodării.

Reciclarea tradițională a plasticului versus reciclarea cu HydroPRS

Diagrama reciclării tradiționale a plasticului

Pentru reciclarea tradițională a plasticului - folosită și de igus în programul său chainge - toate deșeurile trebuie sortate în funcție de componentele lor înainte de mărunțire. Granulele pot fi apoi utilizate pentru a produce noi produse polimerice prin metoda de turnare prin injecție sau prin extrudare.

Diagrama tehnologiei Cat-HTR

Tehnologia HydroPRS transformă deșeurile nesortate în petrol în 20 de minute într-un mod care economisește resurse. Petrolul brut poate fi ulterior utilizat ca unsoare de lubrifiere, ceară sau pentru producerea de noi granule de plastic de înaltă calitate.

igus susține economia circulară a materialelor plastice


În viitor, reciclarea substanțelor chimice își poate juca punctele forte acolo unde reciclarea convențională nu poate merge mai departe. Pentru a sprijini Mura în faza de început și pentru a ajuta tehnologia să se extindă la nivel mondial, igus a investit patru milioane de lire sterline (4,7 milioane de euro) în ianuarie 2020 și a mărit investiția la un total de 5 milioane de euro în primăvara anului 2021. Datorită acestui sprijin și configurării și extinderii unor sponsorizări suplimentare, a început acum construcția primului sistem comercial HydroPRS. Acesta este construit în locația Wilton International din Teesside, în nord-estul Angliei și este programat să intre în funcțiune în a doua jumătate a anului 2022.

Procesul este planificat după cum urmează: companiile de deșeuri furnizează deșeurile de plastic pentru a-și atinge obiectivele de reciclare. Apoi se obține petrol care este disponibil la un preț similar cu cel fosil. În prima fază, în Teesside vor fi construite un număr de patru reactoare hidrotermale catalitice pentru a prelucra peste 80.000 de tone de deșeuri de plastic în fiecare an. În plus, sunt planificate alte fabrici în Germania, SUA și Asia, printre alte locuri.

Modelul noii fabrici HydroPRS de la locația industrială Wilton International În prezent, prima fabrică HydroPRS din lume este în curs de dezvoltare în locația industrială britanică Wilton International.