Vă rugăm să alegeți locația de livrare

Selectarea paginii țării/regiunii poate influența diferiți factori, cum ar fi prețul, opțiunile de expediere și disponibilitatea produselor.
Persoana mea de contact
Hennlich S.R.L

Str. Timotei Cipariu, Nr.5-7

310213 Arad

+40 257 211021
+40 257 211021
RO(RO)

Tipărirea 3D cu polimeri
rezistenți la abraziune

de până la 50 de ori durata de viață a materialelor convenționale


Serviciu de tipărire 3D online

Am un model 3D al componentei necesare și aș dori să o comand online de la igus cu serviciul de tipărire și să fie produsă în termen de una până la trei zile.
Salt la serviciile de tipărire 3D

Materiale de tipărire 3D

Aș dori să tipăresc eu însumi componente și caut materiale rezistente la uzură, potrivite pentru utilizare în imprimante FDM, cu sinterizare laser și DLP.
La magazinul de materiale

Configuratoare CAD online

Cunosc aplicația mea și aș dori să folosesc configuratorul CAD pentru a configura și descărca un model 3D individual pentru diferite modele.
Salt la configuratoarele CAD

Tipărire 3D la igus

Caut mai multe informații despre materialele disponibile și procesele de fabricație aditivă pe care le oferă igus.
Informații suplimentare
Ghid de proiectare pentru tipărire 3D cu instrucțiuni de proiectare

Ghid de proiectare pentru tipărire 3D

Sfaturi practice privind proiectarea pieselor funcționale pentru fabricarea cu serviciul de tipărire 3D.
Dispozitiv de prindere pentru aplicații de tipărire 3D pentru industria băuturilor

Pentru aplicații de tipărire 3D

Citiți despre clienții uimiți de îmbunătățirile aduse aplicațiilor lor datorită pieselor igus® tipărite 3D.
Inovații de tipărire 3D

Noutăți despre tipărirea 3D

Descoperiți produse și servicii noi pentru fabricarea aditivă cu materiale plastice rezistente la uzură.

Comandați o cutie cu mostre gratuită pentru tipărire 3D

Selectați o piesă de probă și testați materiale de tipărire 3D optimizate tribologic

Convingeți-vă de calitatea și beneficiile materialelor noastre de tipărire 3D: Vă interesează componentele tipărite 3D, dar doriți să le analizați înainte de a lua o decizie finală? Puteți să comandați o mostră gratuită de la noi.

Rola minune

Rolă de tipărire 3D cu rolă interioară Rolă care conține o rolă rotativă interioară obținută printr-un proces de tipărire
Material: iglidur® i3 (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre componentele complexe tipărite 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Piulițe de antrenare cu șurub de acționare

Filete tipărite 3D Piuliță de antrenare tipărită la un șurub de acționare tipărit
Material: iglidur® i3 (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre filetele tipărite 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Dispozitiv de prindere elastic

Dispozitiv de prindere elastic tipărit 3D Dispozitiv de prindere elastic tipărit
Material: iglidur® i3 (material de sinterizare cu laser) și material elastic (albastru)

Mai multe despre dispozitivele de prindere tipărite 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Angrenaj cu melc

Angrenaj melcat tipărit 3D Angrenaje melcate
Material: iglidur® i6 (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre angrenajele tipărite 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Roată dințată conică

Roată dințată conică tipărită 3D Roată dințată conică
Material: iglidur® i3 (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre angrenajele tipărite 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Angrenaje colorate

Angrenaje tipărite 3D, elicoidale Angrenare, elicoidale și colorate
Material: iglidur® i3 (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre post-procesarea cu serviciul de tipărire 3D
Comandați o mostră gratuită acum

Bucșă și angrenaj print2mold®

Bucșă și angrenaj turnate prin injecție fabricate dintr-o matriță tipărită 3D Bucșe fabricate cu o matriță de injecție tipărită 3D
Material: iglidur® G
Angrenaj fabricat într-o matriță de injecție tipărită 3D
Material: iglidur® X

Mai multe despre procesul print2mold®
Comandați o mostră gratuită acum

Mostră din două componente

Articulație de cuplare tipărită 3D din mai multe materiale Componentă multi-material realizată dintr-un filament optimizat la frecare și un filament foarte rigid pentru rezistență maximă.
Materiale: Filament iglidur® i150 și igumid® P150

Mai multe despre tipărirea 3D cu mai multe materiale
Comandați o mostră gratuită acum

Piesă de probă ESD

Componentă ESD Rolă cu descărcare electrostatică. Suprafața a fost apoi finisată chimic la post-procesare.
Material: iglidur® i8-ESD (material de sinterizare cu laser)

Mai multe despre tipărirea 3D ESD
Comandați o mostră gratuită acum

Întrebări frecvente: întrebările dvs. și răspunsurile noastre despre serviciul de tipărire 3D igus și materialele iglidur

Tipărire cu pulbere (sinterizare laser)

Ce imprimante 3D pot procesa pulberile de sinterizare cu laser iglidur?
igus utilizează EOS Formiga P110. În principiu, imprimantele 3D de sinterizare cu laser cu laser CO2 ar trebui să poată procesa iglidur i3 și iglidur i6 dacă parametrii de imprimare pot fi ajustați. Au existat deja reacții pozitive din partea clienților cu echipamente EOS Formiga P100 și sisteme 3D. Absorbția diferită a energiei laserului îl face nepotrivit pentru sistemele low-cost, cum ar fi Sinterit Lisa și Formlabs Fuse 1. iglidur i8-ESD, cu culoarea sa neagră, este potrivit, iar clienții au oferit deja un feedback pozitiv.
Până în prezent, am cumpărat întotdeauna componente fabricate din PA12 sau din procesul MJF. Ce pulbere de sinterizare cu laser igus este comparabilă?
Toate materialele de sinterizare cu laser iglidur sunt în principiu adecvate, dar poate fi selectat cel mai potrivit material pentru cerințe specifice. iglidur i3 este materialul de sinterizare cu laser cel mai frecvent ales și cel mai ieftin din serviciul de imprimare 3D igus.
Se pot tipări filete?
Filetele de fixare pot fi tipărite direct din M6 sau dimensiuni comparabile. Pentru aceasta, forma geometrică trebuie integrată în modelul 3D. Alternativ, filetele pot fi, de asemenea, tăiate sau, în cazul filetelor puternic solicitate sau înșurubate frecvent, pot fi introduse inserții de filet. Vă rugăm să solicitați o ofertă separată pentru aceasta.
Dar filetele de acționare?
La cerere, igus poate furniza componente cu găuri filetate pentru șuruburi de acționare trapezoidale sau dryspin. Piulițele cu șurub de acționare pentru filete trapezoidale pot fi generate cu configuratoarele CAD igus. Pentru filetele dryspin, luați legătura cu persoana de contact igus, deoarece aceasta este o geometrie protejată.
Poate materialul să fie frezat sau altfel prelucrat mecanic?
Este posibilă o prelucrare mecanică adecvată. Pentru prelucrarea la strung, se aplică măsurile obișnuite pentru materialele plastice neumplute (de ex. POM); aici, poate fi necesar să se facă un dispozitiv de fixare pentru a preveni deformarea componentei în timpul prinderii. Datorită rezistenței crescute la uzură a materialelor iglidur, rectificarea este mai solicitantă decât în cazul materialelor plastice standard.
Ce material de sinterizare cu laser iglidur este cel mai potrivit pentru angrenaje?
iglidur I3 are cea mai lungă durată de viață dintre toate materialele de tipărire 3D igus în teste cu roți dințate cilindrice. Pentru angrenajele melcate, iglidur I6 este mai potrivit datorită mișcării relative de alunecare dintre contraparteneri.
Se poate netezi suprafața componentelor?
Pentru netezirea componentelor de sinterizare cu laser în cadrul serviciului de tipărire 3D igus, se utilizează șlefuirea prin vibrație/roto finisarea și netezirea chimică. La șlefuirea prin vibrație, suprafața componentei este nivelată cu ajutorul roților mici, reducând astfel rugozitatea. La netezirea chimică, suprafața componentei este dizolvată cu ajutorul unei substanțe chimice, netezind astfel suprafața și închizând-o.
Care sunt avantajele și dezavantajele finisării suprafeței?
Finisarea prin vibrație îndepărtează minim particulele de pe suprafață și poate, de exemplu, anticipa contracția unui lagăr de alunecare. Este o formă rentabilă și rapidă de post-tratament, dar este ineficientă în locuri în care corpurile glisante nu ajung (de ex. margini interioare, canale). Procesul este potrivit numai pentru componente mai mici cu geometrii simple.
Procesul de netezire chimică dizolvă plasticul de pe suprafața componentei. După evaporarea solventului, rămâne o suprafață densă, în timp ce componenta netratată are întotdeauna o anumită porozitate, care joacă un rol în utilizarea lubrifianților, adezivilor, aerului comprimat, precum și a vidului. Acest tratament de suprafață produce suprafețe chiar mai netede decât șlefuirea prin vibrație, dar înseamnă și o suprataxă mai mare, precum și un timp de livrare mai lung al componentei de 9-12 zile lucrătoare.
Ambele tratamente de suprafață pot fi configurate și comandate direct online în iglidur Designer din fila „Finisare”.
Ce trebuie luat în considerare atunci când se utilizează cu vid?
Datorită lubrifierii solide integrate, lagărele de alunecare igus funcționează și în vid. În funcție de aplicație, eliberarea maximă permisă de gaze la componenta din plastic trebuie redusă la minimum. Datorită densității mai mari, aici se recomandă procesul de sinterizare cu laser, mai degrabă decât procesul FDM. Eliberarea de gaze a componentelor din plastic de sinterizare cu laser poate fi redusă mai întâi prin uscare și apoi prin infiltrarea pieselor. Ambele pot fi oferite de igus și efectuate direct în timpul producției.
Componentele tipărite 3D sunt etanșe la gaz?
igus a reușit până acum să câștige experiență cu componentele produse prin procesul de sinterizare cu laser. Se știe că piesele netratate nu au o etanșeitate ridicată la gaz. Etanșeitatea la gaz poate fi îmbunătățită semnificativ printr-un proces de infiltrare sau prin netezirea chimică, care a fost deja confirmată de feedback-ul clienților. Cu toate acestea, etanșeitatea la gaz depinde întotdeauna de grosimea peretelui; cu cât peretele este mai gros, cu atât componenta este mai etanșă la gaz. Pentru componentele produse prin tipărirea cu filament, se poate presupune o etanșeitate la gaz mai mică, prin urmare se recomandă aici procesul de sinterizare cu laser.
Există o pulbere colorată / ce culori sunt disponibile?
igus nu oferă pulbere de sinterizare cu laser colorată. Datorită efortului sporit implicat în schimbarea materialelor, producerea componentelor de sinterizare cu laser implică în general colorarea ulterioară a componentelor. De asemenea, este posibil pentru componentele din materiale iglidur. Sunt disponibile peste 20 de culori standard și sunt posibile și culori speciale. Proprietățile tribologice ale materialului pot fi afectate de colorare.
Tribo-materialele iglidur sunt practic albe (iglidur I6, I10), galben/bej (iglidur I3) sau antracit/negru (iglidur I8-ESD). Pentru componentele negre, iglidur I8-ESD este uneori cea mai bună alegere în comparație cu componentele colorate, deoarece componenta este vopsită și timpul de livrare și costurile pieselor nu sunt afectate. Ca rezultat, culoarea neagră este, de asemenea, mai rezistentă la intemperii.

Tipărire cu filament (FDM/FFF)

Ce imprimantă 3D cu filament recomandă igus?
Datorită numărului mare de sisteme disponibile pe piață, nu se poate face nicio recomandare clară. Practic, imprimanta ar trebui să aibă un spațiu de instalare suficient de mare și închis, precum și un pat de tipărire încălzit. În plus, se recomandă un cap de tipărire cu două duze sau două capete de tipărire independente care se pot încălzi până la 300°C.
Dispozitivul ar trebui, de asemenea, să fie configurabil în mod liber, adică parametrii de procesare ar trebui să fie reglabili și ar trebui să fie posibilă prelucrarea filamentelor de la producători terți. Alte specificații utile includ plăci magnetice interschimbabile, conectivitate la rețea, extruder cu acționare directă și nivelare automată a patului de tipărire.
Ar trebui să puteți procesa fără probleme filamentele noastre pe cele mai comune imprimante. De asemenea, suntem bucuroși să vă trimitem mostre de material dacă ați achiziționat o imprimantă - ne puteți contacta.
Pot procesa filamente igus pe imprimanta mea 3D?
În majoritatea cazurilor, da, atâta timp cât imprimanta 3D permite prelucrarea materialelor de la terți. Dacă parametrii de tipărire (viteze, temperaturi etc.) pot fi setați de dvs., nu există nimic de spus împotriva acestuia.
Pot fi procesate filamentele igus pe imprimantele Stratasys/Makerbot/Markforged?
Nu, pentru că, la fel ca și alții, se permite doar utilizarea filamentelor proprietare.
Ce diametre de filamente oferă igus?
Filamentele de la igus sunt disponibile în diametre de 1,75 mm și 2,85 mm. Unele imprimante 3D necesită filament cu diametrul de 3 mm. În practică, acest lucru se referă la diametrul de 2,85 mm, deci ar trebui utilizat în mod sinonim. Prin urmare, „filamentul de 3 mm” igus poate fi utilizat la imprimante care necesită filament de 2,85 mm sau 3 mm.
Doar filamentele de înaltă temperatură (iglidur RW370, A350 etc.) sunt disponibile până acum numai de 1,75 mm.
Care sunt dimensiunile bobinelor tribofilamentelor?
Dimensiunile bobinelor cu filament pot fi văzute pe paginile produselor din magazin.
Profilurile Cura nu funcționează. Ce pot să fac?
Profilele pentru iglidur i150, i180 și alte tribofilamente pot fi instalate în Cura prin intermediul pieței. Software-ul trebuie apoi repornit. Profilele funcționează numai pentru imprimantele Ultimaker 3D (3, S3, S5), iar materialele pot fi selectate numai dacă un astfel de dispozitiv este configurat în Cura. În Cura nu sunt disponibile pentru descărcare profiluri pentru alte imprimante 3D.
Există un profil/set de parametri pentru tribofilamente pentru imprimanta 3D x?
Pentru majoritatea imprimantelor 3D, igus oferă instrucțiuni generale de procesare pentru tribofilamentul respectiv pentru descărcare. Pot fi găsite în zona de descărcare de pe pagina produsului materialului respectiv din magazin.
Are igus un filament armat cu fibre?
igumid P150 și igumid P190 utilizează materiale cu filamente întărite cu fibre de carbon, cu o rigiditate și o rezistență mult mai mari decât cele ale tribo-filamentelor.
Ce material este potrivit ca suport pentru tribofilamente?
În funcție de tribofilament, se pot utiliza diverse filamente solubile, inclusiv filamente solubile în apă, cum ar fi PVA, de la diverși furnizori terți. Filamentele precum iglidur i180, i190 și J260, cu temperaturile lor de prelucrare mai ridicate, pot necesita un material suport adecvat pentru temperaturi mai ridicate (Formfutura Helios, de exemplu).
O alternativă este "breakaway" materiale de suport, care pot fi îndepărtate cu ușurință cu mâna după imprimarea 3D. Pentru unele tribofilamente, cum ar fi iglidur i150, PLA este, de asemenea, un material suport adecvat. Acesta poate fi îndepărtat manual fără prea mult efort după imprimare.
Nu putem face nicio recomandare pentru tribofilamentele pentru temperaturi ridicate (iglidur RW370, A350 etc.) în acest moment.
Ce filament este cel mai potrivit pentru angrenaje?
Cele mai bune rezultate în compararea duratei de viață a tribofilamentelor și pentru unele filamente standard de imprimare 3D sunt obținute de iglidur i190 și igumid P150. În prezent, nu este disponibil niciun raport detaliat, dar este planificat unul pentru viitor.
Cum se face ca filamentele igus să adere la placa de tipărire?
Pentru tribofilamente, igus oferă promotorul de aderență pentru tribofilamente, precum și folia adezivă, care pot fi comandate în magazin. Promotorul de aderență este aplicat ca lichid pe o suprafață de tipărire (cum ar fi sticla) și servește ca mediu de aderență și ajutor de eliberare atunci când placa s-a răcit. Folia este lipită pe placa de tipărire și asigură o aderență îmbunătățită. Promotorul de aderență este singurul potrivit pentru imprimantele 3D Ultimaker.
Există o pulbere colorată? Ce culori sunt disponibile?
Deoarece acestea sunt materiale tehnice, culoarea este secundară. Astfel, filamentele sunt disponibile doar în alb (iglidur i150, i180) sau bej/galben (iglidur J260, i190, RW370). Pentru aplicații speciale, iglidur i180-BL, o variantă a iglidur i180, este disponibilă în negru, iar iglidur i151 și A350 pentru industria alimentară sunt disponibile în albastru.
Se poate netezi suprafața componentelor?
Pentru unele tribofilamente acest lucru este posibil și a fost deja testat experimental. Pentru o evaluare a aplicației dvs. individuale, vă rugăm să luați legătura cu persoana dvs. de contact igus.
Filamentele trebuie să fie uscate?
Uscarea filamentelor este în general recomandată din când în când pentru a asigura o calitate ridicată a suprafeței, proprietăți mecanice optime și o imprimabilitate optimă a materialului. Unele filamente, cum ar fi iglidur i190, iglidur A350 și iglidur RW370, trebuie uscate mai frecvent. Bobinele de filament pot fi uscate într-un cuptor de convecție standard de uz casnic sau într-un cuptor cu aer uscat proiectat special în acest scop.
Care este temperatura maximă de uscare?
Regula generală este o temperatură de uscare care nu depășește temperatura maximă de aplicare a plasticului și nu deteriorează tamburul din plastic. Pentru filamente pe bobine din plastic negru mat max. 70°C, pe bobine transparente max. 90°C și pe bobine negre lucioase (filamente la temperatură înaltă) max. 125°C cu timp de uscare de cel puțin 4-6 ore.
Post-procesarea ca și la procesul de sinterizare cu laser este disponibilă și pentru componentele FDM?
Etapele de post-procesare, cum ar fi finisarea mecanică (găurire, strunjire, frezare) și setarea inserțiilor filetate, sunt posibile și pentru componentele realizate utilizând procesul FDM. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de asistență pentru aplicația dvs. în acest sens.
Ce materiale oferă igus în cadrul serviciului de tipărire 2K sau 4K?
În plus față de tribofilamente, o serie de alte filamente, cum ar fi un material flexibil (TPU) și alte materiale, sunt disponibile și pentru serviciul de tipărire 3D cu mai multe materiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă interesează.
Ce materiale pot fi combinate?
Unele filamente pot forma un compus material datorită compoziției lor moleculare. Multe altele nu pot fi ușor combinate între ele, astfel încât aici ar trebui construită o conexiune de potrivire a formei. Pentru mai multe informații, consultați postarea noastră pe blog despre tipărirea cu mai multe materiale.

Mai multe întrebări despre fabricarea aditivă

Ce tipuri de tipărire 3D există?
Cele mai cunoscute procese de tipărire 3D constau în modelarea prin extrudare termoplastică (FDM), sinterizarea selectivă cu laser (SLS), topirea selectivă cu laser (SLM), stereolitografie (SLA), procesarea digitală a luminii (DLP) și modelarea multi-jet/modelare poli-jet.
La serviciul de tipărire 3D igus®, materialele sunt procesate cu procesele SLS, FDM și DLP. Matrițele de injecție pentru componentele print2mold® pot fi produse și cu procesul SLM.
Când are sens tipărirea 3D?
Tipărirea 3D este procesul de fabricație preferat pentru piese cu geometrie complexă, serii mici și dezvoltarea prototipurilor, deoarece costurile fixe sunt mult mai mici decât la procesele de fabricație tradiționale. Totuși, în funcție de geometria componentelor, tipărirea 3D poate fi și cel mai ieftin proces în aplicațiile de serie mare. Turnarea sub presiune sau turnarea prin injecție necesită o matriță care poate fi utilizată numai pentru a produce o anumită piesă. Înainte de a putea fi produsă următoarea piesă, matrița trebuie înlocuită și mașina echipată din nou. Aceste costuri trebuie mai întâi calculate pe baza numărului de piese produse.
De asemenea, obiectele tipărite 3D pot fi produse într-un timp foarte scurt. De exemplu, o piesă de schimb tipărită 3D poate reduce semnificativ sau chiar elimina costurile defecțiunii mașinii din cauza unei piese defecte, deoarece este disponibilă mai rapid și este adesea mai ieftin de produs.
Care sunt beneficiile unui serviciu de tipărire 3D?
  • Costuri reduse de producție: Un serviciu de tipărire 3D vă permite să renunțați la costurile de achiziționare a propriei imprimante 3D industriale, stocarea materialelor și angajarea unui expert intern; de asemenea, evitați să pierdeți timpul necesar producției.
  • Calitate și viteză: Furnizorii de servicii de tipărire 3D lucrează rapid și oferă rezultate foarte bune datorită experienței lor vaste. Producția de prototipuri și serii mici este foarte rapidă și ușoară, mai ales pentru comenzile online: Tot ce trebuie să faceți este să încărcați obiectul dorit ca fișier CAD în browser și să primiți piesa finită gata de utilizare în câteva zile. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la timpul și personalul necesar pentru a produce și reprelucra piesele.
  • Flexibilitatea procesului de tipărire: Un serviciu de tipărire 3D are de obicei mai multe imprimante 3D diferite, astfel încât poate fi selectat procesul de tipărire perfect pentru tipul și funcția dorită a piesei care urmează să fie tipărită.
  • Experiență în fabricarea aditivă: Producerea de prototipuri funcționale de înaltă calitate sau de serii mici necesită, în general, mai mult decât capacitatea de a opera o imprimantă 3D. Un serviciu profesional de tipărire 3D vă va sfătui și vă va sprijini în timpul proiectării, selecției procesului și materialului și specificarea proprietăților mecanice ale piesei care urmează să fie tipărită.
  • Structură clară a costurilor: Comandat, livrat, plătit - asta este tot! Costurile serviciilor de tipărire 3D pot fi determinate ușor și precis din timp, facilitând foarte mult planificarea bugetului. Facturarea pentru obiectele tipărite extern este, de asemenea, rapidă și ușoară, economisind timp și bani care pot fi investiți în alte proiecte.
  • Cantități mici și piese de schimb: Dacă componentele individuale sau piesele de schimb trebuie să fie fabricate printr-un proces aditiv doar ocazional (sau chiar o singură dată), serviciile de tipărire 3D reprezintă răspunsul evident. Dacă piesa necesară este fabricată printr-un proces de sinterizare cu laser, pot exista costuri suplimentare în cazul în care cantitățile sunt mici. Un serviciu de tipărire profesionist poate produce loturi mari de piese pentru diferiți clienți într-o singură tură, reducând foarte mult prețul.
Care sunt beneficiile unei imprimante 3D? Când merită să cumpărați una?
Companiile ar trebui să-și cumpere propria imprimantă 3D numai dacă au experți interni cu cunoștințele necesare. Achiziționați o imprimantă 3D cu o privire aruncată la profitabilitate - pe lângă costurile de achiziție, există și costurile pentru materiale, software și piesele defecte. Înainte ca o companie să-și achiziționeze propria imprimantă 3D, ar trebui să aibă mai multe modele 3D tipărite de diferiți furnizori externi folosind procese diferite pentru a evalua adecvarea rezultatelor pentru aplicație.
Există o rășină pentru procesul igus® SLA/DLP?
Da, igus® a dezvoltat o rășină de tipărire 3D optimizată tribologic pentru procesare pe imprimante DLP și LCD. Este deosebit de potrivită pentru fabricarea de componente foarte mici, cu detalii fine și suprafețe netede. Piesele rezistente la uzură realizate din această rășină pot fi comandate la serviciul de tipărire 3D. Materialul este disponibil și în magazinul online igus®.
Ce material este cea mai bună alegere pentru carcase?
Producerea unor astfel de piese cu ajutorul serviciului igus poate fi mai costisitoare decât cu alți furnizori de servicii, deoarece igus utilizează materiale special optimizate pentru o frecare și o uzură minime. iglidur i8-ESD este o alegere bună datorită culorii și proprietăților sale antistatice, iar igumid P150 și P190 au o armătură din fibre.
Poate igus® să producă piese de schimb?
Dacă există un model 3D și nu există revendicări legale de la producătorul original, acest lucru este posibil. Pentru clienții comerciali, igus® oferă refacerea componentelor defecte. Clienții privați au posibilitatea de a avea componenta reproiectată și fabricată prin inițiative locale pentru reparații 3D. Pentru piese simple, cum ar fi lagărele de alunecare și roțile dințate, se pot utiliza și configuratoarele CAD igus®.
Există materiale transparente de la igus?
Nu. igus prelucrează și dezvoltă exclusiv materiale și compuși pentru aplicații în mișcare.
igus produce și piese metalice folosind serviciul de tipărire 3D?
Nu.
Există materiale de tipărire 3D conductive de la igus?
Da și nu. Materialele plastice modificate au o rezistență foarte mare în comparație cu metalele. Cu o rezistență specifică de aprox. 1x107ohm x cm, iglidur I8-ESD se află în gama „disipativ antistatic”, dar nu prea conductiv.
Există materiale de imprimare igus 3D ignifuge?
Tribofilamentele iglidur RW370 și A350 sunt ignifuge în conformitate cu UL94 V-0. iglidur RW370 respectă, de asemenea, standardul EN45545 pentru vehicule feroviare. Materialul de sinterizare cu laser iglidur i3 este conform cu standardele FMV SS 302 și DIN 75200 pentru interiorul vehiculelor. Certificatele pot fi descărcate de la "Downloads" de pe paginile de produs din magazin.
Există materiale de imprimare 3D igus compatibile cu FDA?
Materialele de sinterizare cu laser iglidur i10 și tribofilamentele iglidur i151 și A350 sunt aprobate pentru contactul cu alimentele în conformitate cu FDA și UE 10/2011. Certificatele pot fi descărcate de la "Downloads" de pe paginile de produs din magazin.
Ce material este potrivit pentru utilizare sub apă?
Testele cu materiale iglidur® în aplicații rotative și pivotante sub apă au arătat că materialul de sinterizare cu laser iglidur® i8-ESD este deosebit de potrivit pentru astfel de condiții de mediu, deoarece coeficientul de uzură în acest mediu este foarte scăzut.
Ce material este rezistent la UV?
În testul la intemperii (opt ore de iradiere cu UV-A și patru ore de condensare la 50°C pentru un total de 2.000 ore/ASTM G154 Ciclul 4), materialul de sinterizare cu laser iglidur® i8-ESD s-a dovedit rezistent la intemperii și la iradierea UV pe termen lung, cu o modificare a rezistenței la încovoiere de doar aproximativ -9%. Materialul de sinterizare cu laser iglidur® i3 și materialul de turnare prin injecție iglidur® J au prezentat o modificare a rezistenței la încovoiere de aproximativ -14% și, prin urmare, pot fi clasificate ca rezistente la intemperii.
Care este rezistența chimică a materialelor de tipărire 3D iglidur?
Rezistența chimică a tribofilamentelor și a materialelor de sinterizare cu laser poate fi vizualizată în listele care pot fi căutate în fila „Date tehnice” de pe paginile produselor din magazin sau în iglidur Designer în materialele de la opțiunea „Mai multe informații”.

Consultanta

Mi-ar face placere sa va raspund personal la întrebari

Expediere ?i consultan?a

În persoana:

Luni - Vineri de la 7 am la 8 pm.
Sâmbata de la 8 am la 12 pm.

Online:

24h


Termenii "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "lanțuri pentru macarale", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", quot;e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus îmbunătățește ceea ce mișcă", 73quot;igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL" , "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "când se mișcă, igus îmbunătățește", "xirodur", "xiros" și "yes" sunt mărci comerciale protejate legal de igus® GmbH/ Cologne în Republica Federală Germania și, după caz, în unele țări străine. Aceasta este o listă neexhaustivă de mărci comerciale (de ex. cereri de mărci comerciale în curs de soluționare sau mărci comerciale înregistrate) ale igus GmbH sau ale companiilor afiliate igus în Germania, Uniunea Europeană, SUA și/sau alte țări sau jurisdicții.

igus® GmbH subliniază faptul că nu vinde produse ale companiilor Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber și toți ceilalți producători de elemente de acționare menționați pe acest site web. Produsele oferite de igus® sunt cele ale igus® GmbH