Persoana mea de contact
Hennlich S.R.L

Str. Timotei Cipariu, Nr.5-7

310213 Arad

+40 257 211021
+40 257 211021
Tipărirea 3D cu polimeri rezistenți la abraziune

Componente cu auto-lubrifiere, de până la 50 de ori mai rezistente la abraziune decât materialele obișnuite de tipărire 3D.


► Testat: durată de viață de până la 50 de ori mai mare comparativ cu materialele convenționale de tipărire 3D
Peste 5.000 de clienți activi din întreaga lume se bazează pe polimerii noștri de tipărire 3D rezistenți la uzură
► Piese de schimb, prototipuri și piese de serie în dimensiuni de lot de la 1 la 10.000 gata de livrare în una sau trei zile cu serviciul nostru online de tipărire 3D

Serviciu de tipărire 3D online

Serviciu de tipărire 3D online
Servicii de tipărire 3D

Încărcați un model 3D și utilizați calculul imediat al prețului pentru a selecta materialul și procedura adecvate. Livrare la nivel mondial.

► Încărcarea nu funcționează? Faceți clic aici pentru a începe încărcarea direct în instrumentul pentru servicii de tipărire 3D.

Încărcați modelul de probă și testați serviciul de tipărire 3D online

Aplicații îmbunătățite și clienți uimiți

► Toate aplicațiile clienților dintr-o privire


Inovații de tipărire 3D

Noutăți 2021 despre tipărirea 3D

Inovații în domeniul tipăririi 3D industriale.
Noi produse și servicii pentru fabricarea aditivă cu materiale plastice rezistente la uzură.
Faceți cunoștință acum cu noile noastre materiale și instrumente.

Toate inovațiile dintr-o privire

Configurați CAD de tipărire 3D online și calculați durata de viață a componentei

Configuratoare CAD și calculatorul duratei de viață

Instrumente online gratuite pentru componente tipărite 3D: configurați cu ușurință șabloane 3D pentru tipărire 3D și determinați durata de viață previzibilă a componentelor tipărite din iglidur pe baza parametrilor introduși ai aplicației. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare despre CAD și nici înregistrarea.

Polimeri de alunecare rezistenți la abraziune în testul de uzură

Componente tipărite 3D pe platforma de testare

Cum se comportă organele de mașini tipărite 3D din polimeri iglidur în comparație cu PLA, ABS și alte materiale și procese de fabricație obișnuite? Oferim informații din laboratorul nostru de testare.


Sfaturi de proiectare pentru serviciul de tipărire 3D

Sfaturi de proiectare pentru serviciul de tipărire 3D

Ghid de proiectare pentru fabricație aditivă

Sfaturi practice privind proiectarea pieselor funcționale pentru fabricarea cu serviciul de tipărire 3D. Pe lângă materialul și metoda de fabricație, proiectarea corectă a componentelor joacă un rol decisiv în creșterea duratei de funcționare, minimizarea uzurii și optimizarea coeficientului de frecare.
 

Descărcați ghidul de proiectare pentru componente funcționale durabile

Cutie cu mostre gratuită cu piese rezistente la uzură

Cutia cu mostre pentru tipărire 3D iglidur®

Experimentați calitatea materialelor noastre

Descoperiți materialele și metodele noastre aditive pentru tipărirea 3D. Comandați cutia noastră cu mostre gratuită cu o selecție de mostre tipărite și materiale iglidur obținute prin fabricație aditivă igus. Folosim materialele noastre plastice de înaltă performanță pentru serviciul nostru de tipărire 3D intern pentru componente rezistente la uzură și pentru producția de pulberi de sinterizare cu laser și filament.

Comandați cutia cu mostre pentru tipărire 3D

Întrebări frecvente: întrebările dvs. și răspunsurile noastre despre serviciul de tipărire 3D igus și materialele iglidur

Tipărire cu pulbere (sinterizare laser)

Pe ce imprimante 3D pot fi procesate pulberile de sinterizare cu laser iglidur?
igus folosește EOS Formiga P110. În principiu, tribo-materialele iglidur I3-PL și iglidur I6-PL ar trebui să poată fi procesate pe imprimante 3D de sinterizare laser cu lasere CO2, dacă parametrii de tipărire pot fi reglați. S-au primit deja feedback-uri pozitive de la clienții cu EOS Formiga P100, precum și echipamente cu sisteme 3D. Datorită absorbției diferite a energiei laserului, nu se potrivește pentru sisteme cu costuri reduse, cum ar fi Sinterit Lisa sau Formlabs Fuse 1. Iglidur I8-ESD-PL este potrivit pentru aceasta datorită culorii sale negre; au existat deja feedback-uri pozitive de la clienți aici.

Până acum, am achiziționat întotdeauna componente realizate din PA12 sau prin procesul MJF; care pulbere de sinterizare cu laser igus este comparabilă?
Toate materialele de sinterizare cu laser iglidur sunt, în principiu, potrivite, astfel încât materialul cel mai potrivit poate fi selectat în funcție de cerință. iglidur I3-PL este cel mai frecvent selectat și cel mai rentabil material de sinterizare cu laser din cadrul serviciului de tipărire 3D igus.

Se pot tipări filete?
Filetele de fixare pot fi tipărite direct din M6 sau dimensiuni comparabile. Pentru aceasta, forma geometrică trebuie integrată în modelul 3D. Alternativ, filetele pot fi, de asemenea, tăiate sau, în cazul filetelor puternic solicitate sau înșurubate frecvent, pot fi introduse inserții de filet. Vă rugăm să solicitați o ofertă separată pentru aceasta.

Dar filetele de acționare?
La cerere, igus poate furniza componente cu găuri filetate pentru șuruburi de acționare trapezoidale sau dryspin. Piulițele cu șurub de acționare pentru filete trapezoidale pot fi generate cu configuratoarele CAD igus. Pentru filetele dryspin, luați legătura cu persoana de contact igus, deoarece aceasta este o geometrie protejată.

Poate materialul să fie frezat sau altfel prelucrat mecanic?
Este posibilă o prelucrare mecanică adecvată. Pentru prelucrarea la strung, se aplică măsurile obișnuite pentru materialele plastice neumplute (de ex. POM); aici, poate fi necesar să se facă un dispozitiv de fixare pentru a preveni deformarea componentei în timpul prinderii. Datorită rezistenței crescute la uzură a materialelor iglidur, rectificarea este mai solicitantă decât în cazul materialelor plastice standard.

Ce material de sinterizare cu laser iglidur este cel mai potrivit pentru angrenaje?
iglidur I3 are cea mai lungă durată de viață dintre toate materialele de tipărire 3D igus în teste cu roți dințate cilindrice. Pentru angrenajele melcate, iglidur I6 este mai potrivit datorită mișcării relative de alunecare dintre contraparteneri.

Se poate netezi suprafața componentelor?
Pentru netezirea componentelor de sinterizare cu laser în cadrul serviciului de tipărire 3D igus, se utilizează șlefuirea prin vibrație/roto finisarea și netezirea chimică. La șlefuirea prin vibrație, suprafața componentei este nivelată cu ajutorul roților mici, reducând astfel rugozitatea. La netezirea chimică, suprafața componentei este dizolvată cu ajutorul unei substanțe chimice, netezind astfel suprafața și închizând-o.

Care sunt avantajele și dezavantajele finisării suprafeței?
Finisarea prin vibrație îndepărtează minim particulele de pe suprafață și poate, de exemplu, anticipa contracția unui lagăr de alunecare. Este o formă rentabilă și rapidă de post-tratament, dar este ineficientă în locuri în care corpurile glisante nu ajung (de ex. margini interioare, canale). Procesul este potrivit numai pentru componente mai mici cu geometrii simple.
Procesul de netezire chimică dizolvă plasticul de pe suprafața componentei. După evaporarea solventului, rămâne o suprafață densă, în timp ce componenta netratată are întotdeauna o anumită porozitate, care joacă un rol în utilizarea lubrifianților, adezivilor, aerului comprimat, precum și a vidului. Acest tratament de suprafață produce suprafețe chiar mai netede decât șlefuirea prin vibrație, dar înseamnă și o suprataxă mai mare, precum și un timp de livrare mai lung al componentei de 9-12 zile lucrătoare.
Ambele tratamente de suprafață pot fi configurate și comandate direct online în iglidur Designer din fila „Finisare”.

Ce trebuie luat în considerare atunci când se utilizează cu vid?
Datorită lubrifierii solide integrate, lagărele de alunecare igus funcționează și în vid. În funcție de aplicație, eliberarea maximă permisă de gaze la componenta din plastic trebuie redusă la minimum. Datorită densității mai mari, aici se recomandă procesul de sinterizare cu laser, mai degrabă decât procesul FDM. Eliberarea de gaze a componentelor din plastic de sinterizare cu laser poate fi redusă mai întâi prin uscare și apoi prin infiltrarea pieselor. Ambele pot fi oferite de igus și efectuate direct în timpul producției.

Componentele tipărite 3D sunt etanșe la gaz?
igus a reușit până acum să câștige experiență cu componentele produse prin procesul de sinterizare cu laser. Se știe că piesele netratate nu au o etanșeitate ridicată la gaz. Etanșeitatea la gaz poate fi îmbunătățită semnificativ printr-un proces de infiltrare sau prin netezirea chimică, care a fost deja confirmată de feedback-ul clienților. Cu toate acestea, etanșeitatea la gaz depinde întotdeauna de grosimea peretelui; cu cât peretele este mai gros, cu atât componenta este mai etanșă la gaz. Pentru componentele produse prin tipărirea cu filament, se poate presupune o etanșeitate la gaz mai mică, prin urmare se recomandă aici procesul de sinterizare cu laser.

Există o pulbere colorată / ce culori sunt disponibile?
igus nu oferă pulbere de sinterizare cu laser colorată. Datorită efortului sporit implicat în schimbarea materialelor, producerea componentelor de sinterizare cu laser implică în general colorarea ulterioară a componentelor. De asemenea, este posibil pentru componentele din materiale iglidur. Sunt disponibile peste 20 de culori standard și sunt posibile și culori speciale. Proprietățile tribologice ale materialului pot fi afectate de colorare.
Tribo-materialele iglidur sunt practic albe (iglidur I6, I10), galben/bej (iglidur I3) sau antracit/negru (iglidur I8-ESD). Pentru componentele negre, iglidur I8-ESD este uneori cea mai bună alegere în comparație cu componentele colorate, deoarece componenta este vopsită și timpul de livrare și costurile pieselor nu sunt afectate. Ca rezultat, culoarea neagră este, de asemenea, mai rezistentă la intemperii.

Tipărire cu filament (FDM/FFF)

Ce imprimantă 3D cu filament recomandă igus?
Datorită numărului mare de sisteme disponibile pe piață, nu se poate face nicio recomandare clară. Practic, imprimanta ar trebui să aibă un spațiu de instalare suficient de mare și închis, precum și un pat de tipărire încălzit. În plus, se recomandă un cap de tipărire cu două duze sau două capete de tipărire independente care se pot încălzi până la 300°C.
Dispozitivul ar trebui, de asemenea, să fie configurabil în mod liber, adică parametrii de procesare ar trebui să fie reglabili și ar trebui să fie posibilă prelucrarea filamentelor de la producători terți. Alte specificații utile includ plăci magnetice interschimbabile, conectivitate la rețea, extruder cu acționare directă și nivelare automată a patului de tipărire.
Ar trebui să puteți procesa fără probleme filamentele noastre pe cele mai comune imprimante. De asemenea, suntem bucuroși să vă trimitem mostre de material dacă ați achiziționat o imprimantă - ne puteți contacta.

Pot procesa filamente igus pe imprimanta mea 3D?
În majoritatea cazurilor, da, atâta timp cât imprimanta 3D permite prelucrarea materialelor de la terți. Dacă parametrii de tipărire (viteze, temperaturi etc.) pot fi setați de dvs., nu există nimic de spus împotriva acestuia.

Pot fi procesate filamentele igus pe imprimantele Stratasys/Makerbot/Markforged?
Nu, pentru că, la fel ca și alții, se permite doar utilizarea filamentelor proprietare.

Ce diametre de filamente oferă igus?
Filamentele de la igus sunt disponibile în diametre de 1,75 mm și 2,85 mm. Unele imprimante 3D necesită filament cu diametrul de 3 mm. În practică, acest lucru se referă la diametrul de 2,85 mm, deci ar trebui utilizat în mod sinonim. Prin urmare, „filamentul de 3 mm” igus poate fi utilizat la imprimante care necesită filament de 2,85 mm sau 3 mm.
Doar filamentele de înaltă temperatură (iglidur RW370, A350 etc.) sunt disponibile până acum numai de 1,75 mm.

Care sunt dimensiunile bobinelor tribofilamentelor?
Dimensiunile bobinelor cu filament pot fi văzute pe paginile produselor din magazin.

Profilurile pentru Cura nu funcționează, ce pot face?
Profilurile pentru iglidur I150-PF, I180-PF și alte tribofilamente pot fi instalate în Cura prin Marketplace. Software-ul trebuie apoi repornit. Profilurile funcționează numai pentru imprimantele 3D Ultimaker (3, S3, S5), iar materialele pot fi selectate numai dacă un astfel de dispozitiv este configurat în Cura. Nu există profiluri disponibile pentru descărcare în Cura pentru alte imprimante 3D.

Există un profil/set de parametri pentru tribofilamente pentru imprimanta 3D x?
Pentru majoritatea imprimantelor 3D, igus oferă instrucțiuni generale de procesare pentru tribofilamentul respectiv pentru descărcare. Pot fi găsite în zona de descărcare de pe pagina produsului materialului respectiv din magazin.

Există un filament întărit cu fibre de la igus?
igumid P150-PF este un material întărit cu fibre, care are o rigiditate și o rezistență mult mai mari decât tribofilamentele.

Ce material este potrivit ca material de susținere pentru tribofilamente?
În funcție de tribofilament, pot fi utilizate diverse filamente (solubile în apă), cum ar fi PVA, de la diferiți furnizori terți. Pentru filamente precum iglidur I180-PF, I190-PF și J260-PF cu o temperatură de prelucrare mai ridicată, dacă este necesar, trebuie utilizat un material de susținere adecvat pentru temperaturi mai ridicate (de ex. Formfutura Helios).
O alternativă sunt așa-numitele materiale de susținere „la pornire”, care pot fi îndepărtate cu ușurință manual după tipărirea 3D. Pentru unele tribofilamente, de ex. iglidur I150-PF, PLA este potrivit și ca material de susținere, care poate fi îndepărtat manual fără eforturi mari după tipărire.
Pentru tribofilamentele cu temperatură ridicată (iglidur RW370, A350 etc.), momentan nu putem face o recomandare.

Care tribofilament este cel mai potrivit pentru angrenaje?
Cele mai bune rezultate la compararea duratei de viață a tribofilamentelor, precum și a unor filamente standard de tipărire 3D sunt obținute de iglidur I190-PF și igumid P150-PF. Un raport detaliat despre aceasta nu este disponibil, dar este planificat pentru viitor.

Cum se face ca filamentele igus să adere la placa de tipărire?
Pentru tribofilamente, igus oferă promotorul de aderență pentru tribofilamente, precum și foliile adezive, care pot fi comandate în magazin. Promotorul de aderență este aplicat sub formă de lichid pe o suprafață de tipărire (de ex. sticlă) și servește ca mediu de aderență, precum și ca ajutor de eliberare atunci când placa s-a răcit. Folia este lipită pe placa de tipărire și asigură o aderență îmbunătățită. Numai promotorul de aderență este potrivit pentru imprimantele 3D Ultimaker.

Există un filament colorat/ce culori sunt disponibile?
Deoarece acestea sunt materiale tehnice, culoarea este secundară. Prin urmare, filamentele sunt disponibile numai în alb (iglidur I150-PF, I180-PF) sau bej/galben (iglidur J260-PF, I190-PF, RW370-PF). Ca variantă a iglidur I180-PF, pentru aplicații speciale iglidur I180-BL-PF este disponibil în negru, precum și iglidur I151-PF și A350-PF pentru industria alimentară în albastru.

Se poate netezi suprafața componentelor?
Pentru unele tribofilamente acest lucru este posibil și a fost deja testat experimental. Pentru o evaluare a aplicației dvs. individuale, vă rugăm să luați legătura cu persoana dvs. de contact igus.

Trebuie uscate tribofilamentele?
Uscarea filamentelor este, în general, recomandată din când în când pentru a asigura o calitate superioară a suprafeței, cele mai bune proprietăți mecanice și cea mai bună tipărire a materialului. Unele filamente trebuie uscate mai frecvent, de exemplu iglidur I190-PF, iglidur A350-PF și iglidur RW370-PF. Bobinele cu filament pot fi uscate într-un cuptor standard de convecție de uz casnic sau într-un cuptor cu aer uscat special conceput în acest scop.

Care este temperatura maximă de uscare?
Regula generală este o temperatură de uscare care nu depășește temperatura maximă de aplicare a plasticului și nu deteriorează tamburul din plastic. Pentru filamente pe bobine din plastic negru mat max. 70°C, pe bobine transparente max. 90°C și pe bobine negre lucioase (filamente la temperatură înaltă) max. 125°C cu timp de uscare de cel puțin 4-6 ore.

Post-procesarea ca și la procesul de sinterizare cu laser este disponibilă și pentru componentele FDM?
Etapele de post-procesare, cum ar fi finisarea mecanică (găurire, strunjire, frezare) și setarea inserțiilor filetate, sunt posibile și pentru componentele realizate utilizând procesul FDM. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de asistență pentru aplicația dvs. în acest sens.

Ce materiale oferă igus în cadrul serviciului de tipărire 2K sau 4K?
În plus față de tribofilamente, o serie de alte filamente, cum ar fi un material flexibil (TPU) și alte materiale, sunt disponibile și pentru serviciul de tipărire 3D cu mai multe materiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă interesează.

Ce materiale pot fi combinate?
Unele filamente pot forma un compus material datorită compoziției lor moleculare. Multe altele nu pot fi ușor combinate între ele, astfel încât aici ar trebui construită o conexiune de potrivire a formei. Pentru mai multe informații, consultați postarea noastră pe blog despre tipărirea cu mai multe materiale.

Mai multe întrebări despre fabricarea aditivă

Există rășini pentru procesul SLA/DLP de la igus?
Nu, nu în prezent. Dar este destul de posibil că va exista o tribo-rășină în viitor. În cadrul proceselor SLA și DLP, sunt procesați fotopolimerii ale căror specificații se pot schimba considerabil după procesare, în special datorită influenței radiațiilor UV. igus cercetează activ pentru a rezolva această problemă.

Există rășini pentru procesul SLA/DLP de la igus?
Nu, nu în prezent. Dar este destul de posibil că va exista o tribo-rășină în viitor. În cadrul proceselor SLA și DLP, sunt procesați fotopolimerii ale căror specificații se pot schimba considerabil după procesare, în special datorită influenței radiațiilor UV. igus cercetează activ pentru a rezolva această problemă.

Există materiale transparente de la igus?
Nu. igus prelucrează și dezvoltă exclusiv materiale și compuși pentru aplicații în mișcare.

Ce material este cea mai bună alegere pentru carcase?
Este posibil ca producția de astfel de piese via igus să fie mai costisitoare decât la alți furnizori de servicii, deoarece sunt utilizate materiale special optimizate pentru frecare și uzură minime. Iglidur I8-ESD este potrivit datorită specificațiilor sale de culoare și antistatice, precum și igumid P150-PF datorită întăririi sale cu fibre.

Poate igus să producă piese de schimb?
Dacă există un model 3D și nu există revendicări legale de la producătorul original, acest lucru este posibil. Pentru clienții comerciali, igus oferă refacerea componentelor defecte. Clienții privați au opțiunea, prin cooperarea noastră cu inițiativele de reparații, de a reconstrui și fabrica respectivele componente. Pentru piese simple, cum ar fi lagărele de alunecare și roțile dințate, se pot utiliza și configuratoarele CAD igus.

igus produce și piese metalice folosind serviciul de tipărire 3D?
Nu.

Există materiale de tipărire 3D conductive de la igus?
Da și nu. Materialele plastice modificate au o rezistență foarte mare în comparație cu metalele. Cu o rezistență specifică de aprox. 1x107ohm x cm, iglidur I8-ESD se află în gama „disipativ antistatic”, dar nu prea conductiv.

Există materiale ignifuge pentru tipărire 3D de la igus?
Tribofilamentele iglidur RW370-PF, A350-PF și J350-PF sunt ignifuge conform UL94 V-0. iglidur RW370-PF corespunde, de asemenea, standardului EN45545 pentru vehiculele feroviare. Materialul de sinterizare cu laser iglidur I3 corespunde standardului FMV SS 302 sau DIN 75200 pentru interioarele de vehicule. Certificatele pot fi descărcate din fila „Descărcări” de pe paginile produselor din magazin.

Există materiale de tipărire 3D conforme cu FDA de la igus?
Materialele de sinterizare cu laser iglidur I6 și iglidur I10, precum și tribofilamentele iglidur I151-PF și A350-PF sunt aprobate pentru contactul cu alimentele în conformitate cu FDA și UE 10/2011. Certificatele pot fi descărcate din fila „Descărcări” de pe paginile produselor din magazin.

Ce material este potrivit pentru utilizare sub apă?
Testele cu materiale iglidur în aplicații rotative și pivotante sub apă au arătat că în special materialul de sinterizare cu laser iglidur I8-ESD este potrivit pentru acesta, deoarece coeficientul de uzură în acest mediu este foarte mică.

Ce material este rezistent la UV?
În testul de rezistență la intemperii (8 ore fiecare de iradiere cu UV-A, precum și 4 ore de condensare la 50°C pentru un total de 2000 h / ASTM G154 ciclu 4), materialele de sinterizare cu laser iglidur I3 și I6 s-au dovedit a fi relativ rezistente, cu o schimbare a rezistenței la încovoiere de aproximativ -20%, iar tribofilamentul iglidur I190-PF cu aproximativ -40% fiind cel mai rezistent la efectele meteorologice, cum ar fi iradierea UV.

Care este rezistența chimică a materialelor de tipărire 3D iglidur?
Rezistența chimică a tribofilamentelor și a materialelor de sinterizare cu laser poate fi vizualizată în listele care pot fi căutate în fila „Date tehnice” de pe paginile produselor din magazin sau în iglidur Designer în materialele de la opțiunea „Mai multe informații”.


Consultanta

Mi-ar face placere sa va raspund personal la întrebari

Expediere ?i consultan?a

În persoana:

Luni - Vineri de la 7 am la 8 pm.
Sâmbata de la 8 am la 12 pm.

Online:

24h